Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Eala Bia

pA, pastissos, galetes... i curiositats!

  • 1
    Mecenes

Recepta de Coca Genovesa amb NOMÉS TRES INGREDIENTS

La coca genovesa només requereix tres ingredients: ous, sucre i farina. No necessita impuslor (royal)! Vols saber com fer-la? Clica aquí
La coca genovesa és un tipus de coca ben senzilla i que només requereix tres ingredients: ous, sucre i farina. És una elaboració, com el seu nom indica, d’origen italià, tot i que no va trigar en popularitzar-se a França, on la van començar a emprar com a base per a molts tipus de pastissos. En el meu vídeo tens una mica més d’informació així com la recepta:  https://www.youtube.com/watch?v=2K3Yuj3HZFQ  
I com és que es veu tan alta i esponjosa si no duu impulsor (llevat químic, royal)? Doncs perquè incorporarem l’aire a la massa en el batut. Per això serà molt important que ho feu bé, tal i com us indicaré a continuació. 
Per a un motlle de 20cm de diàmetre, com que volia que quedés força alt, he fet servir 7 ous. La proporció en la que es basa la genovesa és 25g de farina i de sucre per ou, tot i que jo de sucre en poso una mica menys, entre 15 i 20g per ou. 
Això doncs, els INGREDIENTS necessaris per a aquesta mida de pastís seran: 
7 ous 
100g de sucre 
175g de farina
I el procés d’ELABORACIÓ consistirà en: 
Escalfa el forn a 170ºC amb calor a dalt i a baix. Encamisa el motlle que faràs servir, o posa-li paper de forn. 
Blanqueja els ous amb el sucre. Has de batre molt bé i durant una bona estona. Si tens remenador elèctric de mà o de taula, t’hi estaràs uns 10 minuts, depenent de la potència de la màquina. Si ho fas a mà, t’hi pot portar el doble de temps, però es pot fer, jo he arribat a fer-ho, ja que fins fa poc no tenia cap aparell d’aquests i tenia durícies a les mans de tant muntar tot a mà amb un simple remenador. És important que els ous estiguin a temperatura ambient, i també pots afegir un polsim de sal. La resta, és qüestió de paciència, ja que has d’aconseguir que els ous quedin d’un color blanquinós, tripliquin volum i tinguin una consistència gairebé cremosa. A mig muntar, pots afegir unes gotetes d’essència de vainilla o l’aroma que vulguis. Han de quedar marques uns segons, si s’esborren de seguida és que encara està massa líquid. Fixa’t bé en com queda en el vídeo.  
Quan ja ho tinguis així, tamisa-hi la farina. Ho has de fer en tres o quatre vegades, incorporant-la a poc a poc i amb cura, ja que sinó s’abaixaria la massa, perdries l’aire que tant t’ha costat incorporar als ous. 
Aboca la mescla en el motlle i enforna durant uns 40 minuts. Estigues pendent, ja que pot variar segons el forn i la mida del motlle i quantitat d’ous que hagis fet servir. 
Deixa refredar bé i decora al teu gust. La pots desemmotllar quan encara sigui tèbia i que acabi de refredar sobre una reixeta, però no la tallis ni decoris fins que sigui ben freda, o se’t podria trencar. És una molt bona base per a múltiples elaboracions. Pots farcir-la o cobrir-la com vulguis, en el meu vídeo pots veure també algunes coses que he fet emprant la coca genovesa com a base. 
Té una textura i un gust molt suaus, juga amb ella!