Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Eala Bia

pA, pastissos, galetes... i curiositats!

  • 1
    Mecenes

Recepta de "Torta tres leches"

Recepta de la Torta Tres Leches! Una versió ben dolça, evidentment, però que no embafa. Vols saber quin és el truc?
La “torta tres leches” és una coca humitejada amb una barreja de tres llets (normalment, evaporada, condensada i sencera o nata). És molt popular a Llatinoamèrica, i diversos països se’n disputen l’origen. Hi ha diferents maneres de preparar-la, depenent de la regió, o fins i tot de cada persona, no hi ha res estandarditzat, i jo aquí compartiré la meva manera de preparar-la. 
Vaig estar fent vàries proves, tant en la base com en la barreja de llets, buscant una manera de que no embafés massa, ja que no m’agraden les coses molt dolces i aquesta recepta ho és, i molt! Si tu si voleu fer-la súper dolça, pots fer servir una base amb més sucre o posar més llet condensada a la mescla de llets. 
Per a la base, jo faig servir una coca genovesa. La recepta la teniu amb més detall aquí: https://ealabia.aixeta.cat/ca/posts/recepta-de-coca-genovesa-amb-nomes-tres-ingredients
Al tamisar la farina, hi afegeixo un polsim de canyella, ja que combina molt bé amb les llets. També pots afegir essència de vainilla al muntar el ous. 
Per a fer la mescla tres llets, normalment es fa servir parts iguals de cada una, però jo prefereixo una altra proporció. Et recomano anar fent proves fins que trobis la que a tu t’agrada. Tingues en compte que la nata té un alt contingut en greix i que la llet condensada és molt dolça. Si busques una textura i un gust lleugers, millor que hi hagi més llet evaporada i menys de les altres dos. També pots substituir la nata per llet sencera. Si t’agrada el gust làctic i que la barreja quedi espessa però no dolça, fes servir nata però rebaixa la llet condensada. I així, fins que trobis el que s’adapta més al teu gust. A mi m’agrada que es noti bé el gust de la llet i que tingui greix, és a dir, nata, però no m’agrada que la mescla sigui espessa, la vull més fina, i hi ha un truc per a això, que a més també la fa menys embafadora: Afegir una mica d’alcohol. Jo faig servir rom i, si en tinc, del que duu coco (el conegut com a Malibú), ja que així també té un plus de sabor. Tot i així, poden menjar-la nens, penseu que al escalfar-lo s’evapora. O si voleu que quedi una coca una mica borratxeta, afegiu l’alcohol a la mescla després, quan ja sigui fred. Jo a vegades ho faig així i m’encanta com queda. 
Amb la decoració, passa al mateix. No hi ha una única manera de decorar una tres leches i depèn molt del teu gust. A mi m’agrada amb nata muntada amb molt poc sucre (ja és tot prou dolç!) i a vegades no poso res més o només un polsim de canyella en pols per damunt, potser unes maduixes fresques (la seva acidesa rebaixa la dolçor de l’elaboració)... També és força habitual tallar préssec en almívar i afegir-lo al farciment i decoració. Una altra opció es cobrir la coca amb merenga suís o italià i daurar-lo una mica amb un bufador. Jo aquí et deixo la base per saber com fer una coca tres leches i tu tria el farciment o decoració que prefereixis. Si vols afegir alguna maduixa tallada amb forma de rosa com la d’algunes fotos, estàs de sort perquè aviat pujaré un vídeo explicant com fer-les! Això sí, només serà visible per als meus mecenes, tu ja ho ets? I si no és així, a què esperes? Estaré pujant cada setmana contingut exclusiu que segur que trobes ben interessant!  
 
Comencem, els INGREDIENTS són: 
 
Una coca genovesa o la base que vulguis (he fet servir motlle rodó de 20cm) 
350g (una llauna petita de Lechera) de llet condensada 
490ml (un brick de la Ideal) de llet evaporada 
500ml de nata per a muntar 
100ml de rom amb coco 
 
I l’ELABORACIÓ: 
Si vols presentar la torta en el motlle on l’has preparat, deixa-la refredar bé. 
Si vols farcir-la o cobrir-la, deixa refredar una mica, desemmotlla, i deixa que refredi completament, preferiblement sobre una reixeta. Si refreda dins el motlle, quedarà humida, i per a aquesta recepta és millor que sigui una mica sequeta, ja que així absorbirà millor la mescla tres leches. També pots fer servir una coca que t’hagi quedat seca o que tingui alguns dies ja. 
Escalfa les tres llets juntes sense deixar de remenar. No han d’arribar a bullir, només s’escalfa per a que s’integrin bé, sobre tot la llet condensada. Quan ja hagi refredat, pots afegir el rom. 
Fes forats a la coca. Pots fer servir un escuradents o una forquilla.  
 
Si l’estàs presentant sense desemmotllar, fes un munt de forats, punxa-la bé per tot arreu, incloses les vores! Aboca la meitat de la barreja. Refrigera i deixa que la coca l’absorbeixi bé, una o dues horetes, mitja si tens una mica de pressa (tot i que les presses mai són bones a la pastisseria, eh!). Aboca l’altra meitat i torna a refrigerar. Si vols, pots doblar la quantitat de la mescla i afegir-la en dues o tres vegades. En aquesta no importa si queda súper humida, de fet, molt millor! 
 
Si l’has desemmotllat, deixa un centímetre o dos de marge a les vores i punxa més cap al centre. Fes-ho amb més cura i deixant una mica de distància entre les punxades, per evitar que se’t trenqui. Si l’has tallat en capes per a farcir-la, posa la base en el plat en el que la vagis a servir i l’altra capa o capes en un altre plat. Ruixa una mica de mescla a cada capa. Deixa reposar una estona. Quan hagi absorbit la mescla, repeteix el procés. Has d’anar amb cura de que no quedi excessivament humida o et costarà moltíssim muntar-la i decorar-la. Refrigera una estona les capes abans de muntar el pastís. 
 
Decora i serveix!